Üzletünk címe: 2360 Gyál, Kőrösi út 90. /// Nyitvatartás: H-P 8-18h, SZ 9-12h +3630 737 33 53

Kérdésed van? Hívj minket! +3630 737 33 53
Vagy írj nekünk: kreativdiszkont@gmail.com

Gyöngyök és ékkövek

A kategóriában szereplő termékeknél vannak olyanok, melyek kb. 2 hét szállítási határidővel rendelhetők meg, kérjük ezt figyelembe véve rendelését leadni.

A gyöngyfűzésnek évezredes hagyományai vannak, az egész földön elterjedt technika, kezdve az első emberekkel, akiknek csontból és állati szarvakból, máskor kagylóból és korallból készült ékszerei a mai kor emberének is fennmaradtak.
Ugyan az első gyöngyök kagylóhéjakból és kődarabokból készültek, a háromezer évvel ezelőtt felfedezett üveg hatására a gyöngyviseletnek új népszerűsége született, mind Afrikában, Egyiptomban vagy Ázsia legkülönfélébb területein is népszerűvé vált a gyöngytechnika.
Az egyiptomiak rájöttek, hogy hogyan készíthetnek színes üveggyöngyöket, ebből kifolyólag pedig egyre szebb és kifinomultabb ékszereket kezdtek készíteni.
A rómaiak már féldrágakövekkel is dolgoztak, de az üvegfúvást is ebben a korban találták fel, amely további izgalmas gyöngyfajták megjelenésével járt.

Később, az 1800-as években a ruhakészítők kezdtek el gyöngyökkel kísérletezni, és sokkalta drágábban ruhákat eladni a kor arisztokráciájának.
A XX. századtól már a flapperek (a ’20-as évek rövidszoknyás, bubifrizurás, lázadó hölgyei) is hosszú gyöngysorokat viseltek.
Ekkoriben kezdett el a műanyag gyöngy hódítani, amely a bizsukkal és divatékszerekkel egyetemben a két világháború utáni időszakban vált forradalmian népszerűvé.

Ma a gyöngyfűzés reneszánszát éli, alapanyagai és hozzá tartozó szakkönyvek mind széles választékban elérhetőek a kreatív hobby szerelmeseinek, akik egyedi ékszereket szeretnének saját kezűleg készíteni.