Új jelszó kérése

Megajándékozzuk Önt! Regisztráció: egyszeri 100 Ft. Hírlevél feliratkozás: egyszeri 100 Ft. Termék pontok: korlátlan ideig beválthatóak, 1 pont=1 Ft.

Vélemények

„Nagyszerű oldal és kínálat, csak ajánlani tudom!”

P. V.

„Nagyon örültem a megérkezett csomagnak, mindent rendben találtam, és gyönyörű volt az összekészítés.”

K. K.

Köszönöm nagyon a sok segítséget a vásárláshoz, nagyon kedvesek, és a csomagom is teljes épségben megérkezett.

O. B.

„Megtaláltam azokat a termékeket, amiket más hobbiáruházakban nem, nagyon elégedett vagyok, köszönöm!”

J. I.

„Sokadjára rendelek, de mostanra már idejét érzem, hogy megköszönjem a mindig megbízható munkájukat!”

H. A.

„Nagyon szeretem a webáruházat, bízom benne, hogy fognak Pesten üzletet nyitni.”

L. F.

„A nővéremnek is ajánlottam az áruházukat, és ő is maximálisan elégedett volt, nagyon köszönjük az igényes munkájukat!”

Sz. B.

„Nem régen találtam meg az oldalukat, eddig máshol vásároltam hobby termékeket, de már látom, hogy  itt ragadok. Köszönöm a szépséges csomagot!”

K. N.

„Önöknél egy helyen tudok hobbi termékeket és iskolaszert venni, nagyon tetszik a webáruház!”

Á. E.

„Nem tudtam, hogy van egy ennyire remek webáruház is hobbi termékekből, a megrendelésem is teljesen rendben volt, nagyon köszönöm!”

V. F.

Partnereink

Szűrés

Gyártó
Anyaga

Tanúsítvány

SSL Certificate

Gyöngyök és ékkövek


A kategóriában szereplő termékeknél vannak olyanok, melyek kb. 2 hét szállítási határidővel rendelhetők meg, kérjük ezt figyelembe véve rendelését leadni.

A gyöngyfűzésnek évezredes hagyományai vannak, az egész földön elterjedt technika, kezdve az első emberekkel, akiknek csontból és állati szarvakból, máskor kagylóból és korallból készült ékszerei a mai kor emberének is fennmaradtak.
Ugyan az első gyöngyök kagylóhéjakból és kődarabokból készültek, a háromezer évvel ezelőtt felfedezett üveg hatására a gyöngyviseletnek új népszerűsége született, mind Afrikában, Egyiptomban vagy Ázsia legkülönfélébb területein is népszerűvé vált a gyöngytechnika.
Az egyiptomiak rájöttek, hogy hogyan készíthetnek színes üveggyöngyöket, ebből kifolyólag pedig egyre szebb és kifinomultabb ékszereket kezdtek készíteni.
A rómaiak már féldrágakövekkel is dolgoztak, de az üvegfúvást is ebben a korban találták fel, amely további izgalmas gyöngyfajták megjelenésével járt.

Később, az 1800-as években a ruhakészítők kezdtek el gyöngyökkel kísérletezni, és sokkalta drágábban ruhákat eladni a kor arisztokráciájának.
A XX. századtól már a flapperek (a ’20-as évek rövidszoknyás, bubifrizurás, lázadó hölgyei) is hosszú gyöngysorokat viseltek.
Ekkoriben kezdett el a műanyag gyöngy hódítani, amely a bizsukkal és divatékszerekkel egyetemben a két világháború utáni időszakban vált forradalmian népszerűvé.

Ma a gyöngyfűzés reneszánszát éli, alapanyagai és hozzá tartozó szakkönyvek mind széles választékban elérhetőek a kreatív hobby szerelmeseinek, akik egyedi ékszereket szeretnének saját kezűleg készíteni.Látogasson el gyáli kreatív hobby boltunkba! Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 9 - 17, szombaton 9 -12 óráig.  Az üzlet kínálata nem megegyező webáruházunkéval! Kártyával is tud nálunk fizetni! 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.