Üzletünk címe: 2360 Gyál, Kőrösi út 90. /// Nyitvatartás: H-P 8-18h, SZ 9-12h +3630 737 33 53

Kérdésed van? Hívj minket! +3630 737 33 53
Vagy írj nekünk: kreativdiszkont@gmail.com

Yourhobby blog

Névre szóló italalátét

2021.09.14 19:45
Névre szóló italalátét

Tudom, tudom, már talán nincs olyan meleg, mint augusztusban, de én még nem engedtem el a reményt, szeretnék a kertben sütögetni! Ha Ti is így vagytok vele, és szívesen készítenétek erre az alkalomra egészen egyedi, könnyen megvalósítható DIY sör/ital alátéteket a saját nevetekkel, itt a remek alkalom. Az összes meginvitált barátotok el lesz ájulva ettől a kreatív, figyelmes apróságtól, amit utána akár haza is vihetnek ajándékba. :)

Az összes szükséges hobby és dekor terméket megtaláljátok kreatív webshopunkban!

Alapanyagok az alkotáshoz:

 • Fából készült ital alátétek
 • Pentart chalkboard paint / táblafesték
 • Uni chalk marker, vagy táblakréta
 • Festőszalag
 • Ecset

Az alkotás menete:

 • A táblafesték alá nem szükséges alapozást használni, így egyből kibontás és egy alapos keverés után (ezt egy ecset végével szoktam megejteni) fel is vihetjük a fa felületre. Ez a fajta táblafesték nem igényel hígítást sem, így vízzel sem kell lazítani. Ha nem szeretnénk az egész alátétünket lefesteni, mert tetszik nekünk a fa természetes hatása, az is teljesen jó! Ebben az esetben használhatunk festőszalagot, amivel le/kiragaszthatunk mintákat, vonalakat, hogy csak körülöttük festhessünk.
 • Amint az első réteg festékünk megszikkadt kicsit, mehet rá a második réteg, hogy egységesebb legyen a hatás. A festőszalagunkat – ha bármilyen más anyagon dolgozunk, nem fán – érdemes még a második réteg megszáradása előtt lehámozni, ha szebb, elvágólagosabb vonalakat szeretnénk kapni, ám itt, a fán nekem elég kis pamacsoltak lettek a vonalaim a rostoknak köszönhetően. Ha valaki úgy érzi, nem tetszik neki, nyugodtan menjen vissza valami pici ecsettel, egyengesse ki a széleket – nekem, bevallom, kimondottan tetszett, hogy ilyen „szőrösek” a vonalak, szóval örültem nekik és így hagytam őket. :)
 • Kis utánajárást követően azt találtam, hogy érdemes 24 óráig még nem rárajzolni a táblafestékre krétával, úgyhogy hagyjuk egy napot pihenni a projektet.
 • A 24 óra elteltével ragadjuk meg a krétatollunkat és jól rázzuk fel, majd nyomkodjuk be a hegyét egy papírlapon addig, amíg nyomot nem kezd hagyni. Gyakorolhatunk is vele egy kicsit, mielőtt elkezdenénk az alátéteinkre rajzolgatni, de egyébként ebben a táblafestékben pont az a nagyon jó dolog, hogy lemosható róla a krétázás, így akárhányszor próbálkozhatunk, ha véletlen elírnánk elsőre a szomszéd Jóska nevét.
 • Díszíthetjük alátéteinket mindenféle motívumokkal is – én kisebb mintákat rajzoltam, hogy a nevek legyenek inkább fókuszban.
 • Vigyázzunk, hogy ne nyúljunk bele időnek előtte ebbe a krétatollba, mert nagyon könnyen kenődik, és persze jó feltűnő a fekete alapon :)
 • Elkészültünk mai crafttunkkal, veregessük magunkat vállon, és kezdjük el kigondolni a barbecue menüt!

Önfeledt alkotást kívánunk!