Üzletünk címe: 2360 Gyál, Kőrösi út 90. /// Nyitvatartás: H-P 9-18h, SZ 9-12h +3630 737 33 53

Kérdésed van? Hívj minket! +3630 737 33 53
Vagy írj nekünk: kreativdiszkont@gmail.com

Kézműves agyagok

A kategóriában szereplő termékeknél vannak olyanok, melyek kb. 2 hét szállítási határidővel rendelhetők meg, kérjük ezt figyelembe véve rendelését leadni.

 

Lepje meg szerettét névre szóló bögrével, illatmécsessel, fűszertartóval, vagy bármilyen Ön által készített agyagtárggyal.

Agyagozzon gyermekével, hiszen az fejleszti kézügyességét és kreativitását, és az egyik legkedveltebb kreatív hobby technika.

Amire szüksége lehet:

 

Az agyag vízzel puhítható. Nedvesítsük be, és gyúrjuk addig, amíg könnyen összenyomható lesz.

Ha egy tárgy eltörik, vagy már nem tartanánk meg, csak puhítsuk fel ismét vízzel, és formázzuk újra.

Hogy ne száradjon ki, a fel nem használt agyagot csomagoljuk zacskóba.

Az agyag kiégetésével keletkezik a cserép, amelyet már nem oldhatunk fel vízzel.

 

Agyagdarabot praktikus olyan 50 cm hosszú damildarabbal vágni.

A levágott darabot pl. fa rajztáblán nyújthatjuk sodrófával lappá. Ha az agyag hozzáragad a táblához vagy a sodrófához, akkor túl puha.

Ezt pl. egy erős vászondarabbal kerülhetjük el, ha azt az agyag alá terítjük, a sodrófát pedig mindig középről a szél felé hengerítjük.  Az agyaglapot fontos forgatni a berepedezés és a leragadás elkerüléséért. Az elérendő vastagság kb. 0,5 cm.

 

A már kész munkát szellős és meleg helyen érdemes kiszárítani. Helyezzük nedvszívó alapra, pl. rajztáblára vagy újságpapírra. A tárgy megrepedhet, ha nem tud alulról száradni, ezért érdemes azt többször forgatni.

 

Javasolt a már száraz tárgyakat jól kinyomkodott szivaccsal áttörölni, hogy a felület simává váljon, és az esetleges hibák eltűnjenek.


4termék14
4termék14