Üzletünk címe: 2360 Gyál, Kőrösi út 90. /// Nyitvatartás: H-P 8-18h, SZ 9-12h +3630 737 33 53

Kérdésed van? Hívj minket! +3630 737 33 53
Vagy írj nekünk: kreativdiszkont@gmail.com

Yourhobby blog

Gyöngy fenyőfa

2021.12.12 20:08

Füleljetek csak… Ti is halljátok az angyalkák szárnysuhogását? Én egyre közelebbről, sőt, még csilingelnek is! Már nagyon közel a karácsony, és ez az egyik legeslegkedvencebb időszakom az évben. Tekerjetek magatokra egy puha takarót, téli jazz lejátszási listát bekészíteni, és alkotásra fel!

Ma drótból és gyöngyből (ami lehet fa golyó, teklagyöngy, papírmasé, papírgyöngy, bármi!) fogunk fenyőfákat készíteni, amik kedves, szép díszei lehetnek az ünnepi asztalnak, vagy kiegészíthetik a már meglévő dekorációt otthonunk egy feldíszített sarkában.

Az alkotáshoz minden DIY és kreatív alapanyagot beszerezhettek hobbyáruházunkban!

Alapanyagok, eszközök:

  • Fém drót (ami elég stabil ahhoz, hogy megtartsa a gyöngyöket)
  • Gyöngyök
  • „Csúcsdísz”, bármi apróság, egy eltérő színű gyöngy akár, díszítésnek
  • Dróthajlító, olló/fogó

Elkészítés, az alkotás menete:

  • Találjuk ki, kb. mekkora fácskákat szeretnénk. Nem érdemes túl magasra készíteni őket, hiszen minél több gyöngyöt kell a drótnak elbírnia, annál nagyobb az esély arra, hogy idő közben lekonyul a súly alatt. Én kettő fát készítettem, a nagyobbik 16, a kisebbik 14 cm magas. Kisebbeket nyugodtan lehet, ott az egyetlen behatároló tényező a gyöngyeink/golyócskáink mérete – egy bizonyos magasság alatt nem mutatnak olyan jól a nagyobbacska gyöngyök.
  • Kezdjük el meghajtogatni a drótunkat spirális alakzatban, és csak a végén vágjuk le, nehogy a szemmértékünkre hagyatkozva véletlen ne jusson elég belőle az elképzeld magassághoz.
  • Miután meghajtottuk (…és újra hajtottuk, és újra hajtottuk, és újra hajtottuk – mert nem biztos, hogy elsőre sikerül :) ) a nekünk tetsző, spirális fenyőfa formát, hajtsuk be a fácskánk alsó felén kandikáló drótvéget, hogy ne tudjanak leszaladni róla a gyöngyeink a továbbiakban.
  • Kezdjük el felfűzni a gyöngyeinket/fa golyóinkat – vagy akár felváltva mindkettőt, ha több félénk is van, és még színben is passzolnak. Én ehhez a crafthoz vattagolyókat használtam, velük annyi extra teendőm volt, hogy át kellett őket szúrnom, hogy mindkét oldalukon át tudjon haladni a drót.
  • Amikor felfűztük az összes bogyókánkat, a fánk tetejére fűzzünk, vagy ragasztópisztollyal ragasszunk egy eltérő színű gyöngyöt, díszt, termést, amit oda illőnek érzünk. Én a két fámra egy ezüst és egy arany színű, csillogó hungarocell golyót szúrtam.
  • Amikor készen vagyunk, rendezzünk be egy kedves jelenetet a fácskákkal, hiszen szinte könyörögnek nekünk azért, hogy bohókás kisállatokat és becsomagolt gyufásdobozokat helyezzünk alájuk!

Önfeledt alkotást, és békés, boldog karácsonyt kívánunk!