Üzletünk címe: 2360 Gyál, Kőrösi út 90. /// Nyitvatartás: H-P 9-18h, SZ 9-12h +3630 737 33 53

Kérdésed van? Hívj minket! +3630 737 33 53
Vagy írj nekünk: kreativdiszkont@gmail.com

Termékeink

Peddignád

2021.05.25 15:03
Peddignád

Elsősorban azoknak ajánljuk a peddignád készleteket, akik szeretik a természetes anyagokból készült tárgyakat, használati tárgyakat. Továbbá mindazoknak, akik a kosárfonás alapjaival szeretnének megismerkedni. 

 

A peddignád tulajdonképpen egy őserdei kúszó, liánszerű növény, amit rattan pálmának, illetve rotangnak is hívnak. Ezt a növényt aratják, és 10-15 m hosszú szálakra vágják össze. Megmossák, kiszárítják, majd hántolják az első kérgét és leveleit, csiszolják és osztályozzák őket a vastagságuk és minőségük alapján. Szövéshez a belső, puhább részeket használják, míg a rúdból bútorokat készítenek. A kosárfonáshoz is a puhább peddignádat alkalmazzák. 

A rattan egy rugalmas anyag, mely többféle átmérőben is elérhető. Ahhoz, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, beáztatják. Különböző kézműves foglalkozások kedvelt alapanyaga a peddignád.

Webáruházunk kínálatában szerepel pl.: ceruzatartó peddignád kosárfonó készlet, csipkés szélű kiskosár, madárkalitka, kétfülű kosárka, falikép, de fonott harang, papírzsebkendő tartó peddignád kosárfonó készlet is.  Mindegyik készlethez mellékeltünk egy leírást, illetve videót, mely végigvezet azon, hogy milyen segédeszközökkel, milyen lépésekből tudunk létrehozni új alkotásokat.

 

Bízunk benne, hogy a segédleteink alapján könnyedén bárki meg tudja alkotni a peddingnád tárgyát.