Üzletünk címe: 2360 Gyál, Kőrösi út 90. /// Nyitvatartás: H-P 8-18h, SZ 9-12h +3630 737 33 53

Kérdésed van? Hívj minket! +3630 737 33 53
Vagy írj nekünk: kreativdiszkont@gmail.com

Yourhobby blog

Memóriajáték fakorongokból

2021.09.07 10:54
Memóriajáték fakorongokból

Memóriajáték fakorongokból

Megérkezett az ősz! De jó, de jó! Végre lehet pulcsit húzni, színházba járni és otthon alkotni a borongós, esős napokon. Ti mit szerettek legjobban az őszben?

Nekem az egyik legkedvencebb dolgom az, hogy nem éget már a nap, és nagyokat lehet sétálni erdőkben, arborétumokban anélkül, hogy nagyon kitikkadnánk, vagy leégnénk. Rajongok az erdőkért, kiskoromban mindig azt gondoltam, hogy majd lesz egy picike házam egy erdő közepén, és ott fogok élni sok-sok állatkával, akik mind a barátaim lesznek – és, ami azt illeti, ez a terv a mai napig tökéletesnek hangzik számomra.

Ma egy olyan projekttel készültünk nektek, aminek nem csak az elkészítése, de a használata, a vele való játék is nagyon örömteli kikapcsolódást jelenthet, főleg, ha apró kezek forgatják őket…

A craft pedig nem más, mint egy memóriajáték, amit teljes egészében mi fogjuk elkészíteni! :)

A szükséges kreatív DIY alapanyagokat mind beszerezhetitek hobbyáruházunkban!

Alapanyagok, eszközök:

 • Fakorongok
 • Behúzós vászonzsák
 • Akril festék (nekünk tetsző színekben)
 • Ecset
 • Papír, ceruza és radír (a vázlatokhoz)
 • Pentart glossy varnish fényes lakk
 • Alkoholos filctoll (opcionális)

Elkészítés, az alkotás menete:

 • Első lépésként én azt javaslom, fogjunk egy firkapapírt és kezdjünk el rajzolgatni, esetleg nézzünk fel a Pinterestre, és körvonalazzuk, milyen témájú játékot szeretnénk készíteni. Én, megihletve a beköszöntő új évszaktól, erdei állatkás szettet készítettem, de ha valami egyszerűbb, akár csak egy-egy színt megjelenítő mintát festenétek, az is teljesen szuper. Szeretném viszont kihangsúlyozni, hogy a memória pároknak NEM kell teljesen, tűpontosan ugyanolyanoknak lenniük, mert olyat ugye a boltban is kapni, a miénk viszont sokkal egyedibb, személyesebb lesz. Sőt, az is kedves lehet, ha az egyik nyuszi mondjuk kislány, a másik kisfiú. Ez már teljes mértékben csak a képzeletünk dolga.
 • Hosszas rajzolgatást és vacillálást követően döntsünk legalább 5 minta mellett, és ceruzával halványan rajzoljuk fel őket (mintánként kettőt) a fakorongokra. Ha esetleg nem sikerül elég halványra a rajz, semmi vész, óvatosan töröljük át kicsit radírral, és máris nem lesz olyan látványos a festésünk alatt.
 • Vigyük fel az első réteget az akril- vagy hobby festékkel, majd hagyjuk, hogy megszáradjon, és csak utána térjünk vissza a következő körre. Előfordulhat, hogy elég egy rétegben is alkalmazni a festéket, viszont általában azért egységesebb, telítettebb hatást kelt a kész alkotás, ha két rétegben festettük le.
 • Ha megszáradt, fessük rá a következő réteget/rétegeket, attól függően, hány színt alkalmazunk, és azok érintkeznek-e, mint például nekem, akinek várnom kellett az állatkák szemeivel, nózijával, mert egy meglévő festékrétegre festettem rá azokat.
 • Ha az összes ecsetvonás a helyére került, várjuk meg, amíg teljesen megszáradnak a fa korongok, utána pedig kenjük át lapjaink festett oldalát matt, vagy fényes lakkal. Ettől a lépéstől nemcsak szebb, de tartósabb is lesz az alkotásunk, például nyugodtan leehetjük kakaós csigával, és letörölhetjük róla azt később.
 • A kész korongokat fordítsuk meg, és ha nagyon kopasznak látjuk a hátuljukat, díszítsük azt is gyorsan valamilyen egységes módon, ügyelve arra, hogy ne legyenek felismerhetőek külön-külön. Én pöttyöket/vonalkákat rajzoltam fekete alkoholos filccel a hátuljukra.
 • Ha kész vagyunk falapocskáinkkal, kapjuk el a textil zsákunkat, és írjunk, rajzoljunk rá valami odaillőt. Én felírtam rá barnával, hogy memory game, majd véletlen elkentem, így kapott egy körvonalat is – az ilyen előfordul, de akár örülhetünk is neki, hogy még nem kell abbahagynunk az alkotást. :)
 • A korongokat helyezzük a zsákba.
 • El is készültünk a saját, teljesen semmiből elkészített, hordozható, szupercsúcs memóriajátékunkkal! Veregessük magunkat vállon, majd igyunk valami fahéjas, meleg italt az idegeinkre (ha elkentük véletlen a festéket…).

Boldog alkotást kívánunk!