Üzletünk címe: 2360 Gyál, Kőrösi út 90. /// Nyitvatartás: H-P 9-18h, SZ 9-12h +3630 737 33 53

Kérdésed van? Hívj minket! +3630 737 33 53
Vagy írj nekünk: kreativdiszkont@gmail.com

Yourhobby blog

Pandás póló textilfestéssel

Nagy Margit
2021.07.26 11:29
Pandás póló textilfestéssel

Tanuld meg, hogyan festhetsz pandákat textilfestékkel és néhány eszközzel egy pólóra! Néhány gyors és egyszerű lépéssel hamarosan te is a legaranyosabb pólót fogod hordani, és megmutathatod, hogy mennyire szereted ezeket a cukiságokat!

Kinek ajánljuk:

Bárkinek, akinek kedve támad plüsspandát festeni pólóra, bevásárlótáskára vagy akár egy papírra. Nem szükséges művészeti vagy festészeti tapasztalat! Textilfestékkel festeni nagyon egyszerű, be is mutatjuk neked, hogy mennyire.

1. A panda egy örök kedvenc. Régebbi első pandás pólóm elkészítése után új ötletek formálódtak, melyek elkészítéséhez hozzá is fogtam. Én kézzel rajzoltam meg a mintát, de internetről is könnyen le lehet tölteni pandás mintát, melyet kinyomtatva papírra már használható is.

2. Ahogy előző textilfestés bejegyzésemnél már említettem, a póló két rétege közé helyeztem a vastag papírt, ezzel megvédve az anyag hátulját a festéktől, hogy ne fogja be, ráadásul így a minta átüt a pólón, ezzel könnyítve annak átrajzolását Fabrico textilfilccel.

3. Egy vízzel teli pohár vagy tálka mindig legyen kéznél, hogy a színek cseréje közben el tudd mosni az ecseteket.

4. A következő Pentart textilfesték színeket használtam: fehér, fekete, almazöld, kék, sárga, barna. Fabrico textilfilcből: fekete, sötétzöld. A festéshez saját festékszíneket is használhatsz, vagy akár ki is keverheted egyedi árnyalataidat. Légy olyan kreatív, amennyire csak tudsz!

5. A bambusz rajzolásánál szabadon szárnyalhat a képzeleted. Festhetsz barnásabb színűt, sűrűbb lombút, vagy akár levél nélkülit is.

6. Az ég csodás kék színét szivacsecset segítségével festettem. Egy keverőpalettán összekevertem különböző színű textilfestékeket, majd a szívacsecsetet belenyomkodtam és rápamacsoltam a pólóra, így kapva ezt a bohókás, érdekes színkavalkádot. A fű ugyanezzel a technikával készült, annyi különbséggel, hogy durva sörteecsetet is használtam hozzá, mellyel utánozni tudtam a fűszálakat.

7. Teljes száradást követően ne felejtsd el fixálni a textilfestéket. Ennek módja a következő: a megfestett mintát száradás után pamut fokozaton előmelegített vasalóval, vasalópapíron, vagy egyéb textilen keresztül vasald át 30 másodpercig.

Tipp a festéshez: egy sík felületen érdemes, például egy asztalon, megfelelő megvilágítással végezd el a festést. A véletlen kifröccsenés elkerülése érdekében a festési területet takard le régi újságpapírral, durva papírral vagy bármilyen régi terítővel.


A mai 2 órás alkotás szárnyalás a színek és a kreativitás világában, ami ismét segített a mindennapok rohanását lecsillapítani és a zakatoló elmét megzabolázni!

Az ehhez az alkotáshoz szükséges eszközöket mind beszerezheted webáruházunkban, vagy akár személyesen, üzletünkben is megvásárolhatod.
Ha úgy gondolod, hogy inkább segítséget szeretnél, akkor keresd bátran alkotónkat, Nagy Margitot a lenti elérhetőségein, és vegyél részt egy személyes alkotóórán.

Nagy Margit elérhetőségei:
instagram : henna_dana_
Facebook: Nagy Margit